Sunday, January 7, 2007

katolicka cirkev

Ted sice odbehnu od naseho maleho absurdistanu, ale zaujali mne zpravy na nove, kde polsky arcibiskup podal demisi z duvodu poboureni verejnosti tim, ze aktivne spolupracoval s tajnou sluzbou komunistickeho rezimu a dost aktivne se podilel na ublizovani lidem ( nepodaval by ji, pokud by se na to neprislo). Podle znalcu se takto za totalitniho rezimu zachoval kazdy 10 duchovni a katolicka cirkev se zuby nehty brani jakekoliv lustraci.
Tak mne napada, ze cirkev vznikala s uplne jinou myslenkou, nez jake se drzi. Kdyz se podivam na jejich desatero prikazani, urcite bych nasel nekde nejaky, ktere porusuji sami nejvyssi predstavitele cirkve. Pokud se podivame ke korenum cirkve, zjistime, ze krestanstvi je jedno z nejnesnasenlivejsich nabozenstvi, ktere od pocatku sveho vzniku potiralo veskerou jinou viru, ale to uz odbiham od tematu. Vybavil jsem si sva studentska leta, kdy jsem se o nabozenstvi ze zvedavosti zajimal. Nikde jsem neslysel, enbo necetl o tom, ze by cirkev mela hromadit majetek, uzurpovat si jakoukoliv moc, nebo jak bylo vyse popsano stavet svuj zivot nad zivoty ostatnich. Vzdycky ze svych kazatelen knezi nabadali lidi, aby se chovali jak se patri, neublizovali a cinili dobro. Myslim, ze nejen v Polsku tohle neplati a nynejsi duchovni si cirkev prizpusobuji k obrazu svemu. Hlavne at maji plna bricha...

Presne se na ne hodi prislovi,,, " kazi vodu, piji vino"

1 Comments:

Blogger sebevrah said...

Katolíky jsme nikdy neměl rád, hlavně pro jejich pokrytectví. Kdyby náhodou na toho parchanta v polsku nevyplavalo, že byl v jejich verzi STB a donášel co to dá, tak dřepí na postu arcibiskupa Waršavy a nikdo se ho nezbaví. Hlavně mě na tom dostala ta neskutečná drzost, že se na ten post pchal a tvářil se jak neviňátko.

January 7, 2007 at 3:45 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home