Sunday, January 14, 2007

CEZ

Tak ted se vratim trochu do minulosti. Predinuly rok ceska energeticka slibvala zdrazeni o pouhe 4%, tak jsme ji slepe verili, ale co se nestalo, tenhle rok mi misto preplatku prisel nedoplate a to o 4,000,-, takze jsem nelenil, a zacal hledat kde je chyba. Prvni reakce byla zavolat na CEZ, jestli se nespletli, mila pani co trcela na konci dratu mi rekla ze nespletli, a pokud si chci podat reklamaci a pozvat technika na premereni hodin, rada to pro mne udela, ale pote dodala, ze pokud jsou hodiny v poradku, vyjezd si zaplatim (1 firma ktera enco takoveho vyzaduje, ale budiz) hodiny jsem si remeril sam, taktez spotrebice, jestli nekde neni chyba a nebyla. Pak jsem si s dalsim sedl nad vyuctovanim a objevil jsem kamen urazu. Na fakture se vyskytla polozka doprava elektriny, ktera tam nikdy predtim nebyla a ktera cinila stejnou castku jako odber elektriny samotne. To mne hodne zarazilo a zacal jsem patrat co to je a kde se to tam vzalo. Na CEZ mi na mou otazku co to znamena a proc mam platit za neco, na co se ani nepouziva cisterna mam platit nikdo nedokazal, nebo nechtel odpovedet, takze nastoupili opet znamosti, tentokrat z PRE.
Teprvve tam jsem se dozvedel kombinaci informaci, o jakemsi pronajmu vedeni( pry posveceneho zakonem ) , povinnosti vykupovat o malododavatelu elektrinu atd, zaplatil jsem dluznou castku a zacal shanet soucastky an vyrobu sve atomove elektrarny.
btw... kdyz jsem pote sledoval zpravy, zhruba 90% naroda si zacalo stezovat na to co ja ( dnes uz to samorzejme vse unlklo).

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home